NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

E-Fiber en Spitters starten aanleg glasvezel in Deurne

Nieuws
18 augustus 2019
E-Fiber en Spitters starten aanleg glasvezel in Deurne

De eerste schop is symbolisch in de grond gegaan om de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Deurne af te trappen. E-Fiber en het college van de gemeente Deurne hebben dit moment samen met genodigden gevierd.

Na een intensieve en succesvolle vraagbundeling en voorbereiding legt E-Fiber in Deurne en openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan in de dorpen, het buitengebied en de bedrijventerreinen van de gemeente Deurne. Dit wordt uitgevoerd door aannemer Spitters.

400 kilometer glasvezel

Volgens de planning ligt in juni 2021 in de hele gemeente Deurne het netwerk. In totaal ligt er dan circa 400 kilometer gratis glasvezel van E-Fiber. Wethouder Helm Verhees van de gemeente Deurne: "Met de aanleg van glasvezel gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Er is lang naar uitgekeken. Nu is het dan zo ver. Al onze inwoners, ondernemers en organisaties, zowel binnen de bebouwde kom als in het buitengebied, krijgen de kans om kosteloos aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Dank aan iedereen die hier zijn bijdrage aan heeft geleverd."

2 netwerken in de kern van Deurne

E-Fiber legt het glasvezelnetwerk aan in de dorpen, het buitengebied en de bedrijventerreinen van de gemeente Deurne. Uitsluitend in de kern van Deurne legt naast E-Fiber ook KPN NetwerkNL een glasvezelnetwerk aan. Beide bedrijven hebben ervoor gekozen om de aanlegwerkzaamheden in de kern van Deurne te bundelen. Spitters zal in opdracht van E-Fiber en KPN NetwerkNL beide netwerken tegelijkertijd aanleggen. In de praktijk betekent dit dat de aannemer het trottoir open legt, één sleuf graaft en daar twee buizen voor het glasvezelnetwerk in legt. De woning ontvangt twee gratis glasvezelaansluitpunten, waarmee de bewoner, voor zover nog niet gedaan, kan kiezen om het netwerk van E-Fiber of KPN NetwerkNL in gebruik te nemen. De overlast wordt zodoende zo veel mogelijk beperkt.