NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

SPIE breidt telecomactiviteiten in Nederland uit na overname ICG Groep

Nieuws
02 oktober 2024
SPIE breidt telecomactiviteiten in Nederland uit na overname ICG Groep

SPIE Nederland, de Nederlandse dochteronderneming van SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, zal het Nederlandse bedrijf Achterhoek Antennebouw Aalten B.V., beter bekend als TripleA, integreren. Per 18 april nam SPIE de ICG Group over. TripleA is het Nederlandse deel van het bedrijf en gaat per 1 oktober over in SPIE Nederland.

TripleA is opgericht in 1999 en heeft ruime ervaring in de telecomdienstensector. Het bedrijf opereert als full service provider voor de grote telecom operators op de Nederlandse markt, maar bedient ook klanten in België en Duitsland. TripleA is gevestigd in Aalten, in de Achterhoek, en heeft een team van 99 medewerkers, waaronder 82 technische specialisten.

Eén gezicht naar de markt

Door het Aaltense bedrijf onder de paraplu van SPIE Nederland te brengen, vormen zij één SPIE bedrijf in Nederland; met één gezicht naar de markt en onze (toekomstige) klanten. Robert Doornebosch, divisiedirecteur van SPIE, ziet veel mogelijkheden: “Met de overdracht worden we een sterke organisatie met landelijke dekking door de locatie in het oosten van het land. Commercieel biedt het veel kansen voor de hele SPIE organisatie.” Ook de mensen bij TripleA zijn positief: “Het is fijn om een sterke organisatie achter ons te hebben en samen de markt te bedienen. We spreken letterlijk en figuurlijk dezelfde taal en onze culturen passen bij elkaar. We kijken ernaar uit om de SPIE organisatie in Nederland beter te leren kennen.”