Amadys lanceert duurzame en geautomatiseerde EcoPoP
System integrator Amadys lanceert een geautomatiseerde en duurzame EcoPoP. Het duurzame 'glasvezelhuisje' beschikt over tal van duurzame features: er liggen zonnepanelen op het sedum dak en de daarmee opgewekte energie wordt opgeslagen in de bestaande noodstroom batterij. Ook bevat de EcoPoP een PatchRobot waarmee klantaansluitingen en tests op afstand kunnen gebeuren, zodat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Verder bevestigt Amadys elektrische laadpunten aan de PoP om elektrische steps of fietsen op te laden met de overgebleven groene energie.
Het bedrijf onthulde de EcoPoP tijdens de Fiber Technology Day, een exclusief netwerkevent voor de glasvezelsector dat het bedrijf in Antwerpen organiseerde. De EcoPoP vormt de meest recente, technologisch hoogstaande blikvanger van het het zesdelig Microfocus portfolio dat Amadys in 2022 op de markt bracht.
PatchRobot
NLconnect-lid Amadys levert al geruime tijd kwalitatieve PoPs aan tal van vooraanstaande netwerkproviders in België en Nederland. De kleine huisjes, worden ontworpen met het oog op minimaal onderhoud en lage kosten. De geautomatiseerde en duurzame EcoPoP is op zowel duurzaam als technologisch vlak een vooruitstrevende versie van de originele PoP. Zo beschikt de nieuwe uitvoering over een PatchRobot die ervoor zorgt dat klantaansluitingen en tests op afstand kunnen gebeuren.
"We zijn erg trots om onze geautomatiseerde, zelfvoorzienende en ecologische Microfocus EcoPoP aan de markt te presenteren. Een baanbrekende innovatie, waarmee we netwerkoperatoren in staat stellen om mens- en netonafhankelijk hun PoP-locaties te exploiteren. Bijna elke toepassing vereist tegenwoordig een manuele handeling telkens een (her)configuratie moet worden uitgevoerd. Deze handelingen zijn duur, tijdrovend, leiden tot een hoge CO2 uitstoot en vereisen 24/7 beschikbaarheid van bekwame technici. Deze nieuwe uitvoering biedt een oplossing voor al deze noden”, aldus Dion Bonné, Vice President Product Technology bij Amadys.
Zonnepanelen, fietslaadpalen en batterij
De gloednieuwe EcoPoP werkt verder ook op groene energie dankzij de zonnepanelen die op het sedum dak liggen. De opgewekte energie wordt opgeslagen in het bestaande Uninterruptible Power Supply (UPS) systeem dat dient als noodstroomvoorziening. Het energiemanagement van de installatie wordt gemonitord, beheerd en bestuurd door één intelligent systeem. Verder bevestigt Amadys ook elektrische laadpunten aan de PoP die de mogelijkheid bieden om elektrische steps of fietsen op te laden met de overgebleven groene energie.
“De EcoPoP combineert diverse topics van onze ESG ambities. Van het bevorderen van biodiversiteit door middel van het sedum dak tot het gebruik van hernieuwbare energie via de zonnepanelen. In combinatie met de autonome werking zorgt Amadys voor een duurzame netwerkaansluiting. Voor de omwonenden is het natuurlijk ook mooi meegenomen dat zij hun urban transportmiddelen aan de PoP kunnen opladen”, besluit Patty van Broekhoven, Sustainability Manager bij Amadys.