NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Glaspoort en CAI Harderwijk leggen samen glasvezel aan

Nieuws
23 september 2024
Glaspoort en CAI Harderwijk leggen samen glasvezel aan

Glaspoort en CAI Harderwijk leggen samen glasvezel aan op de bedrijventerreinen Overveld, Lorensz en Tonsel-Drielanden in Harderwijk. Er worden twee glasvezelnetwerken aangelegd. Aannemer Allinq voert de werkzaamheden uit, die starten in het 4e kwartaal.

Bedrijventerrein Lorentz is met ruim 240 ha het grootste aaneengesloten bedrijventerrein van Gelderland. Omdat twee netwerken worden aangelegd hebben ondernemers daar en op de andere twee betreffende bedrijventerreinen straks een zeer ruime keuze aan providers. Op beide netwerken zijn verschillende providers actief.  

Kosteloos

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in het bedrijfspand is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Omdat er twee netwerken worden aangelegd, worden ook twee aansluitpunten gemonteerd. Binnenkort ontvangen de bedrijven een brief met informatie. In deze brief staat ook hoe zij toestemming geven voor de werkzaamheden in en rond het pand. 
 
Tijdens de graafwerkzaamheden blijven de bedrijven bereikbaar. Meestal is de straat of stoep aan het eind van de dag weer dicht.