NLconnect is de branchevereniging van de telecom-, breedband- en glasvezelindustrie

Nokia en NL-ix zetten Deepfield in voor IXP-gebaseerde anti-DDoS-bescherming

Nieuws
18 september 2024
Nokia en NL-ix zetten Deepfield in voor IXP-gebaseerde anti-DDoS-bescherming

Nokia en NL-ix hebben vandaag de implementatie aangekondigd van Nokia Deepfield Defender in het netwerk van NL-ix, waardoor het de grootste anti-DDoS-oplossing voor een internet exchange point (IXP)-omgeving is die in heel Europa wordt uitgerold om klanten en activiteiten beter te beschermen door DDoS-aanvallen binnen enkele seconden te stoppen.

Nokia Deepfield Defender wordt gebruikt in het NL-ix-netwerk en detecteert DDoS met behulp van AI-gestuurde big data-analyse en stuurt mitigatie rechtstreeks aan op de Nokia FP5-gebaseerde routers, die NL-ix in hun hele netwerk implementeert. De geavanceerde, krachtige DDoS-beveiligingsoplossing van Nokia detecteert alle soorten DDoS snel en nauwkeurig en zorgt voor flexibele, netwerkgebaseerde mitigatie op de bestaande Nokia-routers, met minimale of geen impact op het klantenverkeer. De oplossing zorgt voor geavanceerde DDoS-beveiliging om de nieuwste generatie bedreigingen voor te blijven, de bescherming op te schalen en beveiligingsverbeterde serviceaanbiedingen toe te voegen aan ondernemingen, met name bedrijven die actief zijn in kritieke industriesegmenten.

De introductie van Deepfield Defender in het netwerk van NL-ix is een mijlpaal in de evolutie van Nokia's beveiligingsmogelijkheden voor webscale- en IXP-bedrijven, waardoor het een model is dat in de toekomst kan worden gerepliceerd.

Jan Hoogenboom, CEO van NL-ix: "Dit is een grote overwinning, want het is niet alleen het eerste beveiligingsverbeterde serviceaanbod, maar ook de eerste anti-DDoS-oplossing die door een IXP wordt ingezet, wat onze plaats als belangrijke innovator in Europa aantoont. Onze DDoS-bescherming streeft naar nul downtime voor ondernemingen en biedt beveiliging in hun hele werkgebied. Onze oplossing voert mitigatie rechtstreeks uit op Nokia-routers in plaats van gebruik te maken van een extern, speciaal scrubcentrum, dat een lage latentie handhaaft en de transportkosten laag houdt. Als gevolg hiervan kunnen we fungeren als een "one-stop-shop" voor connectiviteit en beveiliging in heel Europa, waar onze klanten niet met meerdere partijen hoeven te werken of complexe regelingen hoeven te treffen om door een derde partij te worden beschermd."

Jeff Smith, Vice-President en General Manager van Nokia Deepfield, merkte op: "Beveiliging wordt een grote zorg voor iedereen, vooral omdat we de afgelopen maanden kortere, verspreide, meer geavanceerde en impactvolle DDoS-aanvallen zien toenemen. Onze oplossing combineert het AI/ML-gestuurde DDoS-beschermingsplatform van Deepfield Defender en de geavanceerde IP-routers van Nokia met ons gepatenteerde Secure Genome®, een unieke cloudgebaseerde datafeed die de beveiligingscontext van het internet volgt en inzicht heeft in meer dan 5 miljard IPv4- en IPv6-adressen. Deze mogelijkheden zullen NL-ix in staat stellen om de bescherming voor hun Europese zakelijke klanten te verbeteren, terwijl de kosten worden verlaagd, menselijke fouten worden geëlimineerd en de algehele schaal van beveiliging en automatisering van NL-ix wordt verbeterd."